06/04



Στον ''Άγριο Πλανήτη'' (το αριστουργηματικό φιλμ κινουμένων σχεδίων του Ρενέ Λαλού, βραβευμένο στις Κάννες το 1973) , στον πλανήτη Γιάγκαμ οι ανθρωπόμορφοι Ομς ζουν πρωτόγονα και καταδυναστεύονται από το κυρίαρχο είδος των Draags. Μέχρι που κάνει την εμφάνιση του ένα αγόρι των Ομς που μέσα από την κατάκτηση γνώσεων θα προσπαθήσει να ανατρέψει τα δεδομένα.


Τον Ιανουάριο που μας πέρασε ο King Krule κυκλοφορεί το σινγκλ (Don't Let the Dragon) Draag On από το επερχόμενο άλμπουμ Man Alive!, ένα τραγούδι για την ''απομόνωση'' και την κατάθλιψη...I wrap myself inside my duvet
You think those blue giants feel the same? Στο δεύτερο σινγκλ Alone,Omen 3 τραγουδάει ''nothing wrong in sinkin low'' αν και με το ρεφρέν ( but don't forget you're not alone,deep in the metropole) αφήνει μια ακτίνα φωτός να διαπεράσει το σκοτεινό και βαρύ ρυθμό του. Δεν ξέρω γιατί αλλά μου κόλλησε ότι ο King Krule μοιάζει να έχει βγει από το κινηματογραφικό σύμπαν του Kεν Λόουτς..ίσως και του Στίβεν Φρίαρς, της εποχής του πλυντηρίου. Ένα χαμένο αγυιόπαιδο στους πολύβουους δρόμους του Λονδινου. Στο Man Alive! την τετάρτη του δισκογραφική δουλειά ο Archy Marshall (θυμάται κανείς την ωραία εμφάνιση του στο Plissken Festival το 2013 ? ) βουλιάζει στους ράθυμους ρυθμούς του χιπ χοπ, στους βλοσυρότητα του ποστ πανκ, στην αισθαντικότητα της μαύρης μουσικής. Λίγο πριν το τέλος του άλμπουμ νιώθει κανείς την παρουσία του άλλου, στο υπέροχο Underclass τραγουδάει για την γυναικά του και μητέρα του παιδιού του ''under the underclass,deep in society's hole that's where I saw you, love...And prepare that bed for me, yeah I'm under your control''. Τι ακολουθεί άραγε ; ένα νέο προσωπικό και καλλιτεχνικό στοίχημα που αξίζει να κερδηθεί..

Comments