grey


Voltnoi Brege - Kaca_s_Med
cd : temperament : nine piano recordings at cine trianon

Comments

ποιός,τί,πού,πότε και γιατί...μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το cd?


καλή χρονιά....
stereonova said…
http://www.nologo.gr/quetempo/category/releases/
Anonymous said…
''The piano is perhaps the most generous instrument ever invented. Its range, from bass to treble, is as large as an orchestra’s. It allows ten tones -sometimes even more- to be struck simultaneously, and holds them in the air at a pianist’s will. The piano can growl and sing and beat time.''

Stuart Ιsacoff, Temperament (how music became a battleground for the great minds of western civilization), Vintage Books ed, N.Y., 2001.


Ηχογραφημένο στις 28 Δεκεμβρίου του 2006 στον χώρο του κινηματογράφου Τριανόν, στην Αθήνα, το “Temperament” προσκάλεσε ειδικά για αυτή την περίσταση 9 διαφορετικούς ανθρώπους – κάποιους πιανίστες, κάποιους χωρίς να έχουν ξαναπαίξει ποτέ- να χειριστούν το μουσικό αυτό όργανο κατά βούληση, προσχεδιασμένα ή αυθόρμητα.

Το αποτέλεσμα της ηχογράφησης απλώνεται σε ένα μεγάλο φάσμα τρόπων προσέγγισης του οργάνου και προκαλεί το ενδιαφέρον του ακροατή από την αρχή μέχρι το τέλος.
Δίχως να είναι ζητούμενο η τελειότητα ή η τεχνική αρτιότητα το “Temperament” πατάει γερά στην αμεσότητα των αυθόρμητων συνθέσεων και την ειλικρίνεια της στιγμιαίας έμπνευσης. Σε αυτά τα μουσικά αποσπάσματα συνυπάρχουν ελεγείες στη μελωδικότητα, μεθοδικές επαναλήψεις ρυθμικών μοτίβων, πειραματικά εγχειρήματα και παιχνίδια με τo εύρος των ηχητικών συνδυασμών και της απουσίας τους. Απλό και λιτό, το “Temperament” ουσιαστικά είναι ένα non image soundtrack σε ένα άδειο σινεμά με λευκή την οθόνη προβολής και επικεντρώνεται στην ατμόσφαιρα και την διαχυτικότητα των επιβλητικών ήχων του πιάνου, από μουσικούς και ανθρώπους που αγαπάνε τη μουσική και δοκιμάζουν να εκφραστούν πάνω στα ασπρόμαυρα πλήκτρα του.

Το “Temperament” κυκλοφορεί σε συσκευασία digisleeve με χαρτί zeta woove 350 gsm και τυπώθηκε offset με 2 χρώματα pantone σε 300 συλλεκτικά αντίτυπα σχεδιασμένα από τους The Castigllani Brothers @ b-station.

Το label quetempo λαμβάνει / διοχετεύει ήχους, ιδέες, εικόνες και αφηγήσεις. Είναι ένας ελεύθερος σχηματισμός ενός συνόλου από μονάδες, επιθυμίες, καταστάσεις και συνεργασίες μη κεντρικών και αυτόνομων τμημάτων του πλήθους .