30/09/2009


Από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του γερμανικού electronica ήχου, οι Tarwater, κατά κόσμον Bernd Jestram και Ronald Lippok από το Βερολίνο μας επισκέπτονται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, για να πραγματοποιήσουν μια και μοναδική ζωντανή εμφάνιση στο Block33.
Η ιστορία των Tawater ξεκινάει πίσω, το 1995, όταν οι δύο φίλοι αποφασίζουν να δημιουργήσουν μουσική μόνο από ηλεκτρονικά όργανα ακολουθώντας το γενικότερο κλίμα της εποχής στο Ανατολικό Βερολίνο όπου μεγάλωσαν. Μέχρι τώρα οι Tarwater έχουν ηχογραφήσει έντεκα ολοκληρωμένα άλμπουμ για λογαριασμό καταξιωμένων και παγκοσμίως αναγνωρισμένων δισκογραφικών εταιρειών όπως η Morr, η Kitty Yo,η Mute,η Domino κτλ. Εκτός από τα προαναφερθέντα άλμπουμ έχουν ηχογραφήσει επίσης διάφορα remixes για γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Goldfrapp, οι Appliance, οι Third eye foundation, η Barbara Morgenstern κτλ καθώς και μουσική για ταινίες του γερμανικού βωβού κινηματογράφου της δεκαετίας του '20 ή ακόμα και για πιο σύγχρονο animation όπως η πιο πρόσφατη δουλειά τους με τίτλο “Donne moi la main”. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η μουσική επένδυση που έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν για θεατρικά έργα του Arthur Miller και του Anton Tschechow.
Γενικότερα αυτό το γερμανικό ντουέτο διαχειρίζεται και μοιράζεται το κοινό πάθος τους για την επανάληψη, τον αυτοσχεδιασμό και τα πειράματα-επιμειξίες με τα αγαπημένα τους μουσικά είδη, το kraut rock,το post-punk και το new wave. Και οι δύο έχουν αυτοχαρακτηριστεί ως “εξερευνητές του ήχου” και δήλωσαν στο παρελθόν ότι κάθε τραγούδι που συνθέτουν ξεκινάει από ένα μοναδικό ήχο που τους προκαλεί εντύπωση. Τα φωνητικά είναι παρόντα στα περισσότερα τραγούδια τους, οι στίχοι μπορεί να είναι “δανεισμένοι” ακόμη και από τον Marc Bolan ή τον Aldous Huxley και η χρησιμοποίηση πιο κλασσικών οργάνων όπως πχ η κιθάρα έχει γίνει πιο έντονη στα δύο τελευταία άλμπουμ.
Οι Tarwater με την αποδεδειγμένη σταθερή και συνεχή τους πορεία όλα αυτά τα χρόνια, έχουν καθιερωθεί ,στην “δύσκολη” και υπό κρίση πλέον μουσική σκηνή της electronica, ως ένα από τα ουσιαστικότερα σχήματα που αναδείχθηκαν από την Γερμανία την τελευταία δεκαετία.

Το support σχήμα θα είναι οι Φανταστικοί Ήχοι.

www.tarwater.de
www.morrmusic.com
www.myspace.com/morrtarwater
www.myspace.com/fantastikoihxoi
www.fantastikoihxoi.blogspot.com

Comments