20:00

Στην πόλη των Σερρών από το βράδυ της Δευτέρας 31/8 και για τρία συνεχόμενα βράδια συντελείται η μαζικότερη ίσως εξόντωση αδέσποτων σκύλων που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια. Μέχρι σήμερα 3/9 που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν περισυλλεγεί περισσότερα από 20 δηλητηριασμένα σκυλιά που άφησαν την τελευταία τους πνοή ψυχοραγώντας αβοήθητα στα κεντρικότερα σημεία της πόλης, ενώ είναι άγνωστο για πόσο ακόμα θα συνεχίσουμε να είμαστε πολίτες - αποδέκτες αυτής της βαρβαρότητας.

Τα ζώα που θανατώθηκαν ήταν σκυλιά εμβολιασμένα και στειρωμένα στην πλειοψηφία τους, ενώ ορισμένα ήταν εδώ και χρόνια υπό την προστασία φιλόζωων καταστηματαρχών και πολιτών που τα έτρεφαν και τα πότιζαν συστηματικά. Τόσο εκείνοι όσο και εμείς, τα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, θρηνούμε βαθιά και ξεχειλίζουμε από αγανάκτηση και οργή για αυτή την κτηνωδία χωρίς προηγούμενο που υποβιβάζει την ανθρώπινή μας υπόσταση και εκμηδενίζει κάθε έννοια πολιτισμού που πρεσβεύτηκε ποτέ στην τοπική κοινωνία.

Τα σημεία όπου μέχρι στιγμής βρέθηκαν δηλητηριασμένα ζώα είναι η πλατεία Ελευθερίας (μπροστά από τα εστιατόρια Appetitο, Καθ’οδόν, Βλάχος), οι πεζόδρομοι της Παν. Τσαλδάρη, Κομνηνών Πλ. Νίκης (παζάρι), Βενιζέλου στο στρόγγυλο της Alpha Bank, Ν. Κόσμος στο στρόγγυλο της Ανατ. Θράκης, στα ΤΕΦΑΑ στον Άη Γιάννη, στο αμαξοστάσιο του Δήμου, στην περιοχή του Οβά και πίσω από τον Σκουλίδη στο δρόμο για Μετόχι.

Υπό τη σκιά αυτών των σκοταδιστικών ενεργειών, τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και όλοι οι τοπικοί άρχοντες και φορείς έχουν καλυφθεί από ένα πέπλο αδιαφορίας και σιωπής. Ύστερα από τρεις συνεχόμενες «νύχτες Αγ. Βαρθολομαίου», όπου το δολοφονικό χέρι σκορπάει ανενόχλητο τον θάνατο σε σημεία της πόλης που σφύζουν από κίνηση, κανένας επίσημος φορέας δεν έχει καταδικάσει δημόσια το γεγονός και δεν έχει κινηθεί καμία απολύτως διαδικασία αναζήτησης και δίωξης των ενόχων.

Εκφράζοντας την φωνή των ανυπεράσπιστων ψυχών που δηλητηριάστηκαν στα πεζοδρόμια, αλλά και όλων των υπολοίπων που τριγυρίζουν ανυποψίαστα για την μοίρα που τους επιφυλάσσει η ανθρώπινη καταδίκη, απευθύνουμε έκκληση στην Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει άμεσα τις νόμιμες διατάξεις, να αντιμετωπίσει το θέμα υπεύθυνα και αποτελεσματικά και να προβεί σε ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειές της. Απαιτούμε να αναζητηθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι που με τις εγκληματικές τους πράξεις σε βάρος των ταλαιπωρημένων αδέσποτων ντροπιάζουν και εκθέτουν την πόλη και την χώρα μας.

Το θέμα της προστασίας των ζώων αφορά όλους μας και όχι μόνο τους φιλόζωους, διότι έχει σχέση με την ανθρωπιά, τον πολιτισμό, την εικόνα της κοινωνίας μας και την καθημερινότητά μας. Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών καταδικάζει το έγκλημα της δηλητηρίασης των αδέσποτων και προσκαλεί τους ευαίσθητους Σερραίους πολίτες να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους σε μια ήπια συγκέντρωση πένθους και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, στις 8:00 μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας πλησίον του Δημαρχείου.

Όσοι επιθυμούν να συμπαρασταθούν και να εκφράσουν εγγράφως ή τηλεφωνικώς την προσωπική ή συλλογική τους άποψη για το έγκλημα που συντελείται στην πόλη των Σερρών, μπορούν να απευθύνονται:

Δήμος Σερρών

Μεραρχίας 1, Σέρρες

ΤΚ: 62122

Τηλ : 2321083600

Φαξ : 2321022187

Mail: mayor@serres.gr (Δήμαρχος: Ιωάννης Βλάχος)



Με σεβασμό στη ζωή
Respect for life
Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ
Serres Animal Welfare Group
Web : www.serrespets.gr
Mail : filozooserres@yahoo.gr

Comments