Παγκόσμια πρώτη στο Υπαίθριο Θέατρο (2η σκηνή) στους Δελφούς
Μια μοναδική "ομιλούσα" περφόρμανς υψηλών προδιαγραφών, που επεξεργάζεται με τρόπο διαφορετικό τον μύθο της Κασσάνδρας, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στον ιερό χώρο των Δελφών, στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαίου Δράματος (6 -12 Ιουλίου). Πρόκειται για το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη "ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας", μια παραγωγή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας θεάτρου, χορού και άλλων τεχνών, DameBlanche, που θα παρουσιαστεί στο Υπαίθριο Θέατρο (2η Σκηνή) στους Δελφούς στις 10 Ιουλίου και ώρα 22:00. Από εκεί η Κασσάνδρα (Χρύσα Καψούλη) θα στείλει το μήνυμά της σε όλη την οικουμένη μέσα από τον λόγο του Δημήτρη Δημητριάδη που συνδιαλέγεται με τη μουσική του Μιχάλη Δέλτα.
Ο Μιχάλης Δέλτα, ο οποίος έχει αναλάβει να "ντύσει" μουσικά την Κασσάνδρα του Δημήτρη Δημητριάδη, θα παίξει ζωντανά επί σκηνής το βράδυ της 10 Ιουλίου 2009 στους Δελφούς.
Στον "Ευαγγελισμό", η Κασσάνδρα αναλαμβάνει η ίδια την διαπραγμάτευση του προσωπικού της μύθου, που την θέλει ανέραστη και εχθρική προς την ερωτική προσφορά, και ανασκευάζει άρδην την γνωστή και καθιερωμένη εικόνα της. Γίνεται το αντίθετό της.

Comments