aatava chanda*

τρομερη απογοητευση το slumdog millionaire.

τους ιδιους glossy σκουπιδοτοπους ειδα πριν εικοσι + χρονια στο birdy.

ουτε μια στιγμη που να με κανει να ξεχασω το βαρυ μεηκ-απ και την λαδια στο κουστουμι της κυριας και του κυριου στην πισω σειρα.

μου την εσπασε και η χαμηλη ενταση στο καναλι των διαλογων στο αττικον.

που πας κυρα μου….η ταινια δεν τελειωσε…..ελα να χορεψουμε !

*Dancing is μπιουτιφουλ !

(αυθεντικο bollywood….από το compilation του david byrne)

-asia classics i - the south indian film music of vijaya anand-
ta teleytaia 60 deyterolepta tou jai-ho einai panemorfa !

Comments

Bolek said…
ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ. Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ' ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΙΣ ΑΓΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥ 50 ΚΑΙ ΤΟΥ 60, ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΦΙΝΟΣ. ΕΝΑ FEELGOOD ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΜΟΡΦΕΣ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΓΟΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ, ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΟΝΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΓΙΑ Ν' ΑΡΕΣΕΙ. ΚΑΘΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ, ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΝΟΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ: ΜΕΣΑ ΑΠ΄ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ...
celsius33 said…
συμφωνώ και γω με τον μπόλεκ, ταινία να τη σκέφτεσαι μέρες και να χαμογελάς, χώρια που να σιγοψυθυρίζεις τα ringa και jai ho παντού, πολύ καιρό είχα να δω. Απλά είναι η τέλεια συνταγή, λίγο απόλα αλλά με δημιουργικότητα!
μελ said…
το σλαμντογκ ήταν κατι ανάμεσα στην βέρα στο δεξί, στην κάντι κάντι και στα μυστίκά της εδέμ, στην καλύτερη περίπτωση.

μόνο που ήταν πιο βαρετό.